[NL] English
Let op: Deze pagina komt uit ons archief.
Ga voor actuele informatie en nieuws naar onze vernieuwde website.
 
Najaarsconferentie
2010
 

Security & Privacy
 
11 november 2010

De Reehorst

Security & Privacy

In de laatste decennia worden steeds meer gegevens toevertrouwd aan IT-systemen. In het begin waren deze slechts beperkt gekoppeld en ontsloten. Iedereen die toegang had kende elkaar en kon elkaar vertrouwen. Naarmate het gebruik van IT groeide werd deze vorm van informatiebeveiliging echter steeds minder houdbaar.

Niet alleen worden de informatiesystemen steeds meer ontsloten; wij vertrouwen er ook steeds meer gegevens aan toe. En veel van deze gegevens zijn privacygevoelig. De gegevens komen de laatste jaren ook steeds meer te liggen op systemen waarop de eigenaar van de gegevens geen directe invloed meer heeft (Cloud computing). Systemen worden ook steeds meer gekoppeld, waardoor er nog meer (privacygevoelige) informatie uit te destileren valt. Helaas is niet iedereen te vertrouwen en is een goed beveiligingsbeleid dus noodzakelijk.

De kunst is de balans te vinden tussen het ontsluiten van gegevens, en het waarborgen van de beveiliging en privacy. Dit probleem speelt niet alleen tussen organisatie en klant, maar ook binnen de organisatie.

evenementsponsorsmediapartners

knowledgepartner

Najaar 2010

2023-05-27
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede