[NL] English
Let op: Deze pagina komt uit ons archief.
Ga voor actuele informatie en nieuws naar onze vernieuwde website.
 

Over NLUUG

NLUUG is een vereniging voor (professionele) gebruikers van UNIX/Linux, Open Source, Open Systemen en Open Standaarden in Nederland. Onder de NLUUG gemeenschap vallen bijvoorbeeld systeembeheerders, programmeurs en netwerkspecialisten. Daarmee is niet gezegd dat NLUUG niet ook interessant kan zijn voor bijvoorbeeld architecten.

Ben je als professional bezig met ‘Open’, dan is NLUUG de vereniging bij uitstek waar je je technische kennis kunt bijhouden, bijvoorbeeld tijdens onze tweejaarlijkse conferenties. Het doel van NLUUG is namelijk het verspreiden van de toepassing van en kennis over “Open” en UNIX/Linux.

Naast haar eigen organisatie en netwerk onderhoudt NLUUG nauwe banden met vele organisaties en personen die de “Open” gedachten nastreven.

Actieve leden

NLUUG is een vereniging voor en door leden. Zonder leden geen NLUUG. Ieder lid is welkom om zijn bijdrage te leveren. Dat kan zowel eenmalig in de vorm van het geven van een lezing of het organiseren van een workshop, of op regelmatige basis in één van onze commissie of het bestuur. Net zoveel tijd als je hebt.

Gerelateerde organisaties

NLUUG heeft veel formele en informele contacten met vergelijkbare organisaties in Nederland, Europa en de rest van de wereld. UNIX/Linux gebruikersgroepen.

Geregeld organiseert NLUUG een evenement samen met een andere organisatie met vergelijkbare `Open' visie of met een bedrijf. Ook geïnteresseerd in samenwerking?

NLUUG award

De NLUUG award wordt toegekend aan individuen of instellingen die op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de verbetering of bevordering (van het gebruik van) van Open systemen of Open standaarden.

De Award is uitgereikt aan Piet Beertema (Internetpionier, 1997), Wietse Venema (Satan/Postfix, 2000), Guido van Rossem (Python, 2003), Bram Moolenaar (VIM, 2008), Andrew Tanenbaum (Minix, 2009), Wytze van der Raaij en Teus Hagen (2010), Olaf Kolkman (2015) en Michiel Leenaars (2022).

Onze partners

Dankzij samenwerkingen bereiken we meer. Wij zijn de volgende partijen dankbaar voor hun samenwerking:

Ere-leden

De active leden maken dat NLUUG bestaat. Als kleine erkenning voor hun inzet kent NLUUG het ere-lidmaatschap. Het ere-lidmaatschap wordt toegekend aan personen die zich voor lange tijd of buitengewoon hebben ingezet voor de vereniging.

Privacyverklaring

Als professionele organisatie begrijpt NLUUG je behoefte aan privacy en proberen wij spam te voorkomen. Wil je weten hoe NLUUG je privacy probeert te waarborgen? Lees dan vooral eens onze Privacyverklaring.

Vereniging NLUUG

2023-05-27
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede