Let op: Deze pagina komt uit ons archief.
Ga voor actuele informatie en nieuws naar onze vernieuwde website.
 
NLUUG
Voorjaarsconferentie
2011
 

Open is efficiënt
 
12 mei, 2011

Zimbra, de stap na Microsoft Exchange.

Micha Kersloot

Abstract

Het vinden van een alternatief voor Microsoft Exchange is een ware zoektocht. Deze presentatie vergelijkt de verschillende opensource groupware-alternatieven voor Exchange en waarom je uiteindelijk Zimbra daaruit kunt kiezen. Wat is Zimbra, wat kan het zoal, hoe zit het in elkaar en hoe implementeer je deze software? En hoe ga je over van een bestaand systeem naar het nieuwe?

Micha Kersloot vertelt uit zijn praktijk wat hij en zijn collega's tegen zijn gekomen en hoe ze de problemen hebben opgelost.

Bio

Direct na zijn opleiding tot bedrijfskundig ingenieur aan de HTS 'de Maere' startte Micha Kersloot als zelfstandig ondernemer. In 1997 begon hij op de achterkamer van zijn ouders in Ochten en intussen is KovoKs uitgegroeid tot een bedrijf in Culemborg met meerdere werknemers. Sinds het begin gebruikt KovoKs open-source software om de automatiseringsvraagstukken van klanten op te lossen. Inmiddels wordt die open-sourcekennis zelfs apart aangeboden onder de naam OwnIT. Micha is daarnaast zelf actief voor de opensourcegemeenschap.

Voorjaar 2011

2023-05-27
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede