Onze CFP is geopend! [Evenement] [CFP-portaal] [CFP details en tips]

Over onze website

Geschiedenis

Deze website is in 2023 gebouwd door Patrick Reijnen en Michael Boelen, nadat meerdere pogingen tot geen resultaat hebben geleid. Bij de bouw hebben we daarom ook kritisch gekeken naar een opzet waarin de meeste leden en bezoekers zich moeten kunnen vinden. Op deze pagina geven we een toelichting wat we hebben gedaan en waarom.

Basisprincipes van een informatieve website

Onze website heeft als voornaamste doel om informatie te verstrekken. Het aantal overige handelingen is beperkt. De enige uitzondering is het ledendeel, waarbij leden kunnen inloggen, gegegevens inzien en aanpassen. Ondanks dat dit deel binnen de website valt, zou het ook prima op een eigen (sub)domein kunnen draaien.

Iedere informatieve website heeft als vereiste een kwalitatief goede content. Toch is er meer nodig om op een prettig en bruikbare website uit te komen. Denk hierbij aan structuur, navigatie-elementen, lettertype en lettergrootte.

Als we alles terugbrengen tot de kern, dan is dit de top 3 van prioriteiten:

  • Tekst moet goed leesbaar zijn
  • Informatie is eenvoudig vindbaar
  • Informatie is actueel

Aan deze drie factoren werd op oude website onvoldoende aan voldaan.

Tekst moet goed leesbaar zijn

De leesbaarheid van tekst omvat taalgebruik en tevens de bijbehorende weergave. De keuze voor het lettertype, de grootte en alle opmaakelementen maken een tekst beter leesbaar.

Informatie is eenvoudig vindbaar

We willen dat alle informatie binnen onze website snel en goed vindbaar zijn. Dit punt was zodanig belangrijk voor ons (en onze bezoekers), dat we hier maximaal op hebben ingezet. Om een goede vindbaarheid te bereiken hebben we de volgende zaken toegepast:

  • Breadcrumbs
  • HTML-sitemap
  • Gebruik van tags
  • Navigatiemenu met sub-items
  • Tonen onderliggende of gerelateerde pagina’s
  • Zoekfunctie

Informatie is actueel

Het actueel houden van informatie op een website is uitdagend te noemen. Zo hebben we tijdens de migratie een grote opruiming gehouden en de content gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. Vanaf nu willen we dit in een proces onderbrengen met regelmatige reviews. Een vorm van documentbeheer, maar dan gericht op de content binnen onze website.

Content Reviews

Door middel van de ingebouwde reviewtool kunnen we content vinden die mogelijk verouderd is. Door regelmatige reviews houden we onze website up-to-date. Per pagina kan er een reviewcycle (in dagen) worden opgegeven of waar nodig uitgeschakeld. Dit laatste is vooral nuttig voor nieuwsberichten en pagina’s van eerdere conferenties.

Gerelateerde pagina's

Tags