Inleiding

 

E-mail is er voor iedereen. Was het vroeger voorbehouden aan techneuten die precies wisten hoe het werkte, tegenwoordig stuurt een kind foto's van de kleuterschool naar oma. Hoewel het voor de eindgebruiker makkelijker is geworden, is de techniek erachter juist steeds complexer.

De hoeveelheid berichten groeit exponentieel. En het aandeel spam, virussen en andere rommel neemt ook alsmaar toe. Een groot deel van de presentaties gaat geheel of gedeeltelijk over het scheiden van het kaf van het koren. We hebben de auteur van Exim, Philip Hazel, bereid gevonden de aftrap te doen met een overzicht van het gevecht tegen spam. Het gaat verder met spam herkenningstechnieken en het optimaal inrichten van de mail-server hiervoor.

Mail-servers zullen de groeiende stroom berichten aan moeten kunnen. Hoe ervoor te zorgen dat het systeem niet instort en het beheer beheersbaar blijft, wordt in vier presentaties behandeld. Zowel voor kleine, grote als zeer grote systemen.

Messaging is niet alleen sneller dan e-mail, het biedt ook vele nieuwe mogelijkheden. De presentaties in het "beyond" deel van de conferentie gaan in op de techniek en de toepassingen. Drie core ontwikkelaars van de KDE messaging faciliteiten zullen de laatste ontwikkelingen op de desktop laten zien.

De pauzes zijn met opzet ruim gehouden, zodat er volop gelegenheid is om met de sprekers te discussiëren. Op de expositie zijn ook de volgende organisaties aanwezig:

Alles bij elkaar wordt dit een uiterst leerzame conferentie!

Namens de programmacommissie,
Bram MoolenaarDe volgende organisaties sponsoren deze conferentie. Ook sponsoren? Zie voor sponsor-items de link 'Sponsoring'.
[AT logo] [Tunix Logo] [Snow Logo]

Last modified: Tue, 17 May 2005 15:10:25 +0200