Onze CFP is geopend! [Evenement] [CFP-portaal] [CFP details en tips]

Ariën Vijn - De techniek bij Freedom Internet

Abstract

Van het routertje in huis, tot en met de core BGP-router in het data center. Van de RADIUS- tot de DNS-server. Op alles draait wel het één-of-andere UNIX-afgeleide operating systeem. Reden genoeg om de elementen die tussen je computer thuis en het internet zitten eens nader te bekijken.

Aan bod komen het modem, de access-netwerken, de BRAS, BGP, peering en transit. Ook de ondersteunde services die elke ISP moet bieden worden niet vergeten. Gedurende de presentatie worden de functies en de globale werking van de netwerkelementen uitgelegd. De ontwerpbeslissingen voor het huidige en toekomstige netwerk van Freedom Internet worden nader toegelicht. Uiteraard zal er ook nog ruimte zijn voor vragen.

Biografie

Ariën is één van de ‘beheerders’ of ‘devopser’ van Freedom Internet. Beheerders zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, uitbouwen en het dagelijkse beheer van alle techniek. Ariën is een verdienstelijke systeembeheerder maar is het meest een netwerk-specialist. Hij heeft een voorliefde voor de fysieke laag. Want daar moet het uiteindelijk gebeuren.

Ariën heeft eerder in een soortgelijke rol gewerkt in de beginjaren van de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Daarnaast heeft hij onder andere gewerkt voor AT&T, Tele2 en AFIBER.

Spreker

Presentatie

PDF-icoon Presentatie