Onze CFP is geopend! [Evenement] [CFP-portaal] [CFP details en tips]

Jan Sepp - De NLUUG ledenadministratie naar Open Source? 🇳🇱

Abstract

De NLUUG heeft langzamerhand behoefte aan nieuwe ledenadministratie software. Dat moet - natuurlijk - Open Source worden. Wat zijn onze specificaties? Wat is er op de markt? Maken of kopen?

De huidige leden- en evenementen administratie software is door (enkele leden van) de NLUUG zelf ontwikkeld. Hij is meer dan 10 jaar oud en was altijd verweven met de website. Na de vernieuwing van de NLUUG website in mei 2023 is de ledenadministratie verweesd. Reden om ons te oriënteren op nieuwe software. We zijn het aan onze stand verplicht om een Open Source pakket te kiezen. Wat is er op de markt? Dekt dat onze specificaties? Zo niet, moeten we dan zelf iets ontwikkelen dat niet alleen aan ònze specificaties voldoet, maar dat ook door andere organisaties ingezet kan worden? In deze bijdrage verken ik de mogelijkheden. Ik hoop dat dit het begin wordt van een vruchtbare discussie. Niet alleen discussie, maar op middellange termijn ook een gebruikersvriendelijke en werkbare administratie, die weer 10 of 15 jaar mee kan.

Biografie

Jan Sepp (1953) is in 1976 bij toeval in de Unix hoek gerold en er daarna nooit meer uit gekomen. Voor dit verhaal is relevant dat hij van 2001 - 2012 de ledenadministratie voor een behoudsvereniging voor historische bedrijfsvaartuigen gedaan heeft (lvbhb.nl, circa 1600 leden) en sinds begin dit jaar de ledenadministratie van de NLUUG bijhoudt.

Spreker

Presentatie

PDF-icoon Presentatie

Tags