Let op: Deze pagina komt uit ons archief.
Ga voor actuele informatie en nieuws naar onze vernieuwde website.
 

Snow EV-meter, opensource thuislaad oplossing voor alle EV berijders

Sprekers: Ted Schipper en Tom Scholten

Abstract

Onderzoek naar een EV laadpaal voor het thuis laden van een elektrische auto. Gebouwd met een Unix opensource OS, zelf ontwikkelde kernel-module en standaard verkrijgbare hardware componenten voor het nauwkeurig meten van gebruikte energie.

Naast het voorzien in het laden van een EV, wordt er een declaratieverzoek naar de werkgever verstuurd voor de verrekening van geleverde (privé) energie (kWh). De componenten voor het meten van de geleverde energie voldoen aan de eisen van de werkgever en de fiscus, hierdoor accepteert de belastingdienst de metingen en declaraties.

Inhoud:

  • Wat is er reeds verkrijgbaar voor thuisladen
  • Een mogelijke oplossing
  • Praktische problemen en oplossingen
  • Mogelijke verbeteringen (toekomst)

Biografie√ęn

Ted Schipper en Tom Scholten zijn senior consultants bij Snow B.V. Doorgaans helpen ze onze klanten bij het realiseren van hun ambitieuze plannen voor zover het de IT infrastructuur aangaat. Beiden rijden elektrisch en hebben de do's en don'ts met betrekking tot laden aan den lijve ondervonden.

Ted (foto links) is de drijvende kracht achter Snow's eigen ontwerp en realisatie van de EV laadpaal. Tom (foto rechts) zijn inbreng met betrekking tot use-cases en de rapportage maken dit prototype tot een volwaardige oplossing.

Twitter: @tom_scholten

Voorjaar 2017

2023-05-27
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede